20-årsjubileum för MJ och MK 89/90

Helgen 7-9 augusti 2009 firade årgång 89/90 20-årsjubileum på F7 Såtenäs. Ca 20 gamla soldater och befäl anslöt för ett gediget program med bl.a föredrag, middag, ceremoni och förevisning av JAS39. Boendet var givetvis förlagt på klassiska Kasern 23!

Mer information och bilder finns inne på medlemssidorna. Klicka dig vidare i fliken "Grupper" och sök dig fram till MJ/MK 89/90.
 
  
 

 

Följ FBJ Örjan Johanssons äventyr i Mongoliet!

Självpresentation:
Jag gjorde GU på FbjS 96/97, efter det läste jag till Jägmastare på SLU (Sveriges Lantbruks Universitet). De senaste fem åren har jag jobbat i fält med viltforskning, i Sverige mest med varg och lodjur.

I början av augusti flyttade jag till Mongoliet för att sköta fältarbetet på en nystartad Snöleopardstudie. Jag kommer att bo i ett tältlager i några år framöver, i bergen i södra Mongoliet. Klimatet i bergen är tämligen extremt, en guidebok beskriver platsen som en av de mest ogästvänliga på jorden, med temperaturer mellan 40 grader C på sommaren och minus 40 grader C på vintern. Stora delar av tiden kommer jag att vara den enda
västerlänningen på plats.

Jag vill passa på att tacka FBJS för utrustningen som jag fick låna innan jag åkte. Om ni vill följa mig och mitt arbete kan ni klicka på bilden ovan, alternativt använda följande web-adress:
http://snowleopardmongolia.wordpress.com. Mer information om Snöleoparden hittar du på http://www.snowleopard.org/

 

   
080527
Flygbasjägarens dag Hunneberg och årsmöte genomfört

Helgen 17-18 maj genomfördes Flygbasjägarens dag Hunneberg (lördag) och Kamratföreningen Flygbasjägarens årsmöte på F7. Flygbasjägarens dag Hunneberg är numera en årligen återkommande tradition som genomförts för fjärde året i rad. Den infaller under senvåren och oftast dagen innan F7 anordnar Flottiljens dag.

Ca 10 gamla värnpliktiga och 4 befäl deltog under hela eller delar av helgen. Under söndagen genomfördes under 2 h även pistolskjutning på F7 med stöd från Friv F7 och våra pistolinstruktörer i Markförsvarsförbundet.
  

 
080306
Satsning på sommarjobb!
 

Nu genomför vi en kampanj för att skapa civila mervärden för alla medlemmar i föreningen. Det är hög tid för företag att rekrytera årets sommarjobbare, och likaså dags för studenter och inneliggande värnpliktiga att söka sysselsättning för sommaren!!

Företag som är intresserade av att rekrytera Flygbasjägare kan använda vårt suveräna platsannonssystem - careerbase.eu, levererat av MindValue.

Ni som söker sommarjobb; redan idag finns de två första annonserna inne på medlemssidorna, under fliken Karriär. Sök idag!!!

 
Careerbase - vår platsannonsmodul! 

 

080225
Succé för nya hemsidan!

Under de första 2 dygnen med den nya hemsidan har mer än 75 medlemmar, gamla och nya, registrerat sig. Det skrivs bloggar, forumen fylls med kommentarer och medlemsgrupperna frodas. Fotogalleriet innehåller redan ett 100-tal bilder. En riktigt spännande start!

Även vår web-shop har fått göra nytta. Främst funktionen för att betala medlemsavgiften till föreningen, men även övriga produkter säljer, alla till riktigt bra priser. Detta är inte bara roligt. Avtalen med företagen som marknadsför sina produkter i shopen ger ett litet tillskott i föreningskassan för varje genomfört köp!!

Så Flygbasjägare, se nu till att registrera dig ASAP och bjud sedan in dina gamla kamrater.

 
  

071231
Ny hemsida!

Under KFBJ träff i Halmstad 15-16 september hölls ett projektmöte för att stämma av utvecklingen av Lodjur.net. Efter en givande diskussion konstaterades att Ljungsan inte längre har tid och motivation att ta KFBJ hemsida de steg framåt som motsvarar vår ambition.

Ljungsan har varit KFBJ mest uthållige webmaster så här långt. Lodjur.net har funnits som vår mötesplats och infobas på internet i 6-7 år. Vi är ytterst tacksamma för detta och önskar honom lycka till med framtida planer och projekt. Vi kommer att behålla Ljungsan som advisor och stöd i IT-frågor även framöver.

Projektet tar nu en snabb vändning. Hemsidan kommer att byta namn till www.flygbasjägarna.se och är baserad på en kommersiell community som ägs och drivs av en annan FBJ, ägare och grundare av företaget MindValue.

Vi kommer att behålla Lodjur.net ett tag framöver för att inte tappa medlemmar. Flygbasjägarskolan kommer att få en större möjlighet att forma den nya hemsidan. Det är ett samarbete som vi länge sett fram emot.

Vi hälsar er härmed välkomna in i nästa generation av KFBJ on-line!!!

//Styrelsen KFBJ

 


071111
KFBJ på baskermiddag!

Styrelsen inbjöds till årets baskermiddag för att presentera Kamratföreningen och vår senaste verksamhet. Responsen var god och det var en ära att få möta gamla befäl och framförallt årets kull som klarade Lodjursmarschen på ett strålande sätt.

Som ni ser på bilderna här intill genomfördes årets prov under klassiska, optimala förhållanden; snöfall, väta och blåst - ett riktigt jägarväder!!

Kasern 23 står kvar där vi lämnade den, och får nu minst en gång årligen åter husera Flygbasjägare i samband med Lodjursmarschen. Kamratföreningen hoppas skapa fler möjligheter för våra medlemmar att återse sitt gamla "hem". Det är en märklig känsla att återkomma, uttrycket "det sitter i väggarna" gäller i högsta grad denna byggnad. Och i sängbottnarna förstås!

Fler bilder från Lodjursmarschen finns i bildarkivet på hemsidans medlemsdel.

 


070916
Medlemshelg i Halmstad

Under helgen 15-16 september arrangerade KFBJ med hjälp av ett antal FBJ-kadetter på militärhögskolan i Halmstad en fullspäckad helg för sina medlemmar. Ett 30-tal FBJ passerade under helgen, som mest var vi ca 25 på en gång.

På schemat stod ett besök på US Airsoft fina softairgun-bana inomhus (länk), ett medlemsmöte för att informera och diskutera föreningens verksamhet. Ett antal medlemmar höll föredrag om
- sommarens toppförsök på Mt Blanc (se bilden)
- ERNA-raid, världens förmodligen tuffaste militära patrulltävling
- FBJ-plutonen på AB01, vad händer
- Internationella amfibiestyrkan

Givetvis avrundades dagen med middag (grillat!) samt en och annan välsmakande pilsner. En runda på det lokala utomhusgymmet kunde inte undvikas och därefter prövades lyckan i Halmstads för kvällen heta nattliv.

Söndagen ägnades åt återhämtning och styrelsemöte.

 


Middag i Halmstad


Mot toppen!


Erna Raid 2007